Hollande osales rünnakutes hukkunud politseinike mälestustalitusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president François Hollande seisab naispolitseiniku Clarissa Jean-Philippe'i kirstu juures.
Prantsuse president François Hollande seisab naispolitseiniku Clarissa Jean-Philippe'i kirstu juures. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande osales teisipäeval eelmise nädala terrorirünnakutes hukkunud kolme politseiniku mälestustalitusel.

Hollande asetas Pariisi politseivalitsuses toimunud tseremoonial kolmele Prantsuse lipuga kaetud kirstule Auleegioni ordenid.

«Nad surid selleks, et meie saaksime elada vabaduses,» ütles riigiea. «Nad surid, täites vapralt ja väärikalt oma kohust. Nad surid politseinikena. Kinnitan teile, et kogu Prantsusmaa jagab teie valu,» lisas president hukkunute omaste poole pöördudes.

«Meie suur ja kaunis Prantsusmaa ei murdu eales, me ei paindu eales islamistliku ohu ees,» lubas Hollande, hoiatades, et oht riigis ei ole endiselt kadunud.

President avaldas austust 40-aastasele moslemist politseinikule Ahmed Merabetile, kelle satiirilehte Charlie Hebdot rünnanud islamistid argpükslikult hukkasid.

«Prantsuse moslem Ahmed Merabet esindas uhkusega vabariigi ja ilmaliku riigikorra väärtusi. Ta teadis, et fanatism tapab moslemeid. See on nii Aafrikas, Iraagis, Süürias. See on nii ka Prantsusmaal,» ütles Hollande.

Lisaks Merabet´le hukkus eelmisel kolmapäeval islamiäärmuslaste Cherif ja Said Kouachi käe läbi Pariisi kesklinnas satiirilehe Charlie Hebdo toimetuse hoones ja selle ees ka politseinik Franck Brinsolaro, kes oli määratud kaitsma väljaande juhtivat karikaturisti Charbi.

«Ta suri, relv käes. Teistel olid vaid sulepead. Ta suri sõnavabaduse eest,» ütles president Brinsolarole austust avaldades.

Päev hiljem haavas äärmuslane Amedy Coulibaly Pariisi eeslinnas 26-aastast tänaval patrullinud naispolitseinikku Clarissa Jean-Philippe´i, kes suri hiljem haiglas.

«Kuidas on üldse võimalik mõista säärast jõhkrust. Ta tapeti vaid seetõttu, et kandis vormi - Vabariigi sümbolit,» ütles Hollande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles