Dresdeni islamivastaste protestijate arv üha kasvab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pegida protestijad eile Saksamaal Dresdenis.
Pegida protestijad eile Saksamaal Dresdenis. Foto: SCANPIX

Eile Dresdenis toimunud Pegida protestimarsist võttis taaskord osa rohkem inimesi kui eelneval korral, politsei hinnangul oli meeleavaldajaid umbes 25 000. Möödunud nädala esmaspäeval oli kogunejaid olnud ligi 17 500.

Pariisi terrorirünnaku tõttu olid paljud meeleavaldusel osalejad Saksa lippude juurde sõlminud mustad lindid, ka pidasid nad vaikuseminuti, kirjutab Sächsische Zeitung.

Kui Pegida rongkäik kesklinnas liikus, üritasid umbes 1200 vastudemonstranti neil tee kinni panna, kuid islamivastastel oli ülekaal. Õhtul kogunes Dresdeni kesklinna veel umbes 7500 enamjaolt noorest inimesest koosnev protestiseltskond, kes toetasid ideed, et linnas võiks kõik võrdselt elada.

Teistes Saksa linnades olid jõuvahekorrad teistsugused. Leipzigis oli enne mõne tuhande Legida meeleavaldaja kogunemist kohale saabunud juba 30 000 vastuprotestijat. Puhkesid rüselused, kuid suuremalt keegi viga ei saanud. Münchenis kogunes Pegida vastu protestima 20 000 inimest, Hannoveris 17 000 ja Berliinis 4000.

Saksa liidukantsler rõhutas oma avalduses, et islam kuulub Saksamaale. «Mina olen kõigi sakslaste liidukantsler. See tähendab kõigi, kes siin püsivalt elavad, sõltumata sellest, kust nad pärit on ja kes on nende vanemad,» sõnas Merkel.

Täna toimub Berliinis Brandenburgi värava juures ka toetusmeeleavaldus, kuhu oodatakse tuhandeid inimesi. Ürituse taga on Saksamaa moslemite ühendus ja Berliini Türgi seltsid. Meeleavaldusest on osa lubanud võtta ka Merkel, Saksamaa president Joachim Gauck ning teised riigi tipp-poliitikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles