Islamiinstituut: Charlie Hebdo uued karikatuurid tekitavad jälle viha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse karikaturist Renald Luzier tutvustamas meediale Charlie Hebdo uut numbrit
Prantsuse karikaturist Renald Luzier tutvustamas meediale Charlie Hebdo uut numbrit Foto: SCANPIX

Prantsuse satiirilehe Charlie Hebdo uus number pärast 7. jaanuari verist rünnakut ilmub täna.

Suniitidest moslemite mainekas Al-Azari instituut hoiatas, et uued prohvet Muhamedi teemalised pilapildid ei aita olukorra rahunemisele kaasa, vaid pigem tekitavad järjekordset viha, edastab AFP.

Egiptuses Kairos tegutsev õppeasutus rõhutas, et Charlie Hebdo islamipilamine takistab erinevate religioonide esindajate rahulikku kooseksisteerimist ning Euroopasse sisse rännanud moslemitel kohalikesse ühiskondadesse integreerumist.

Charlie Hebdo uus number ilmub ametlikult täna, kuid selle esikaane pilt avalikustati juba varem. Näha on nutvat prohvet Muhamedi, kes kannab silti «Je suis Charlie» (Mina olen Charlie) ning juures on tekst «Tout est pardonné» (Kõik on andeks antud).

Satiirileht paljastas, et Pariisi rünnaku teinud meeste kohta on väljaandes samuti karikatuure, kuid ka rünnakus hukkunud karikaturistide mitmeid töid.

Uue numbri tiraaž on keskmisest suurem ning väljaanne tõlgitakse mitmesse keelde.

Al-Azar mõistis pärast rünnakut Charlie Hebdo toimetusele selle hukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles