Peaprokurör: Maxima varingu asjas pole veel kellelegi süüdistust esitatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riias Zolitūde linnaosas asunud kaubanduskeskuse varingus sai 21. novembril 2013 surma 54 inimest.
Riias Zolitūde linnaosas asunud kaubanduskeskuse varingus sai 21. novembril 2013 surma 54 inimest. Foto: SCANPIX

Läti peaprokurör Ēriks Kalnmeiers ütles täna, et politsei nimetas seoses 2013. aasta Maxima poevaringuga teisipäeval kaks kahtlusalust ja pidas nad kinni, kuid süüdistust ei ole veel kellelegi esitatud, sest asi ei ole prokuratuuri jõudnud.

«Selles kriminaalasjas ei ole veel kellelegi süüdistust esitatud, esialgu on kaks inimest nimetatud kahtlusalusteks. Prokurörid esitavad süüdistused, kui asi jõuab kriminaalmenetluseks prokuratuuri,» seletas ta teleusutluses.

«Kaks inimest on nimetatud kahtlusalusteks karistusseadustiku alusel ehitusmääruste rikkumise eest, mis põhjustas hoone varingu ja tõi kaasa tõsised tagajärjed — inimeste surma.»

Kalnmeiers lisas, et tegemist on esimeste kahtlusalustega ja neile tuleb varsti lisa.

«Jah, ma võin kinnitada, et need on alles kaks esimest inimest, kes on kahtlusalusteks nimetatud. Protsess jätkub, kahtlustatavate arv kasvab. Hinnatakse iga inimese ja juriidilise isiku vastutust.»

Läti politsei teatas teisipäeval kahest Maxima poevaringuga seoses kahtlustatavaks nimetatud isikust. Insener Ivars Sergetsi advokaat Andrejs Zvejsalnieks ütles BNSile, et tema klient võeti vahi alla. Kohus on otsustanud pidada kinni ka Maximas tehnilist järelevalvet teinud Andris Gulbise. Otsustatud on ka arestida ühe juriidilise isiku vara.

Riia Zolitūde linnaosa Maxima kaubanduskeskus varises sisse 2013. aasta 21. novembril, õnnetuses hukkus 54 inimest, kümned said vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles