Antarktikas jäi kadunuks riigiduuma kaks saadikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antarktika kõrgeim mägi Vinson (eemal) on 4892 meetrit kõrge.
Antarktika kõrgeim mägi Vinson (eemal) on 4892 meetrit kõrge. Foto: SCANPIX

Antarktika ekspeditsiooni liikmed ei saa ühendust riigiduuma saadikute Aleksandr Sidjakini ja Oleg Savtšenkoga.

Ekspeditsiooni eesmärk on jõuda Antarktika kõrgeima mäe Vinsoni tippu. Praeguseks on teada, et rahvasaadikud lahkusid ühest baaslaagrist, kuid pole kindel, kas nad järgmisesse jõudsid, vahendas RIA Novosti.  

Riigiduuma avalike suhete juht Juri Šuvalovi sõnul pole meestega saadud ühendust viimased 24 tundi. «Nad … viibivad praegu Antarktikas. Nende plaanid olid seotud alpinismi ja kõrguste vallutamisega. Praegu on seal väga halb ilm ja seetõttu loodame, et nad loobusid oma esialgsest kavatsusest,» jutustas Šuvalov.

«Praegu pole saadud ühendust mitte üksnes nendega, vaid ka selle baasiga, kust nad pidid startima,» rääkis ta ja lisas, et praegu pole mõtet olukorda üle dramatiseerida.

«Loodame, et side taastatakse ja selgub, et kõik on korras,» märkis ta.

Savtšenko assistent Emma Salimova kinnitas RIA Novostile, et duumasaadikuga pole ühendust saadud terve ööpäeva jooksul. Tema andmetel lahkusid rahvasaadikud alpinistide baaslaagrist, kuid nende jõudmise kohta järgmisesse baasi infot pole, sest selle paigaga pole kontakti saadud.   

Salimova avaldas lootust, et asi saab selgeks õhtuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles