Relvajõudude juht: Rootsil ei jätku kaitseks raha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi õhujõudude lennuk.
Rootsi õhujõudude lennuk. Foto: SCANPIX

Rootsi kaitsevõime tugevdamiseks välja pakutud eelarve ei rahulda isegi 2009. aasta eesmärke, ütles relvajõudude ülemjuhataja Sverker Göransson.

«Ülemjuhataja on seisukohal, et eesmärkide täitmiseks on vaja lisaraha, ja see on üsna troostitu sõnum,» ütles kaitsekomitee esimees Allan Widman Rootsi raadiole.

Göransson tegi avalduse valitsuse ja opositsioonierakondade esindajate mitteametlikul kohtumisel.

Järgmiseks kümneks aastaks on kaitsele ette nähtud 5,5 miljardit Rootsi krooni, aga sellest ei piisa kaitseplaanide teostamiseks ega isegi mitte Rootsi kaitsmiseks nädala aja jooksul.

«Täna ei ole ei parlamendil ega valitsusel selget ideed, mida erinevad esitatud ettepanekud maksma võiksid minna... See on problemaatiline, kui arvestada, et eeloleval kevadel on kavas uus otsus kaitsekulutuste kohta,» ütles Widman.

Roheliste esindaja Jakop Dalunde on aga veendunud, et kaitsepoliitika otsus sünnib kevadel, nagu kavandatud. «Nii kaua kui meie töörühmas valitseb positiivne ja konstruktiivne vaim, oleme suutelised ettepanekuga välja tulema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles