Bulgaaria tahab illegaalide tõrjumiseks piirile pikemat tara

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tara Bulgaaria-Türgi piiril.
Tara Bulgaaria-Türgi piiril. Foto: SCANPIX

Bulgaaria teatas täna kavast pikendada Türgi-Bulgaaria piirile rajatud 30-kilomeetrist tara, et takistada illegaalide pääsemist riigi territooriumile.

«Valitsus usub kindlalt vajadusse seda (tara - toim) pikendada 82 kilomeetrini, mis maksaks umbes 90 miljonit leevi (46 miljonit eurot),» ütles peaminister Boiko Borisov.

Mullu valminud kolme meetri kõrguse piiritõkke abil on Bulgaaria võimude teatel suudetud põgenikevoolu riiki vähendada. Kui 2013. aastal saabus Euroopa Liidu vaeseimasse riiki 11 000, siis mullu 6000 põgenikku, teatas Bulgaaria siseministeerium.

Küll aga on võimude andmetel sagenenud märgatavalt katsed 275 kilomeetri pikkust Bulgaaria-Türgi piiri ebaseaduslikult ületada. Siseministeeriumi andmetel püüti mullu piiri ületada 38 500 korral, mis on poole rohkem kui eelneval aastal.

ÜRO põgenikeagentuur (UNHCR) ja inimõigusrühmitused on Bulgaaria võime kritiseerinud, märkides, et tara sunnib Euroopa Liitu pääseda üritavaid põgenikke valima märksa ohtlikumaid teid, püüdes üle piiri pääseda näiteks meritsi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles