Meedia: Pariisi tulistaja sai relvad Belgiast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amedy Coulibaly.
Amedy Coulibaly. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal Pariisis ja selle lähedal viis inimest tapnud Amedy Coulibaly ostis enamuse Pariisi terroriaktides kasutatud relvadest Belgiast, teatas Belgia meedia täna.

Väljaande Het Laatste Nieuws andmetel ostis Coulibaly relvad ka vendadele Kouachidele, kes tapsid rünnakus satiirkirja Charlie Hebdo toimetusele 12 inimest. Päevalehe andmetel soetas Coulibaly rünnakus Charlie Hebdo toimetusele kasutatud Kalašnikovi automaadi ja granaadiheitjad Brüsseli Gare du Midi raudteejaama lähedalt vähem kui 5000 euroga.

Automaatrelva Scorpio, mida Coulibaly kasutas Pariisis asuvas juudipoes nelja inimese tapmisel, ostis mees Het Laatste Nieuwsi andmetel samuti Brüsselist.

Belgia prokuratuur pole ajalehe väiteid kommenteerinud. Uudisteagentuuri Belga andmetel on võimud aga kinni pidanud relvakaubitseja, kes Coulibalyga väidetavalt suhtles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles