Islamiseerumisvastane liikumine PEGIDA on levinud Hispaaniasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PEGIDA demonstratsioon Dresdenis.
PEGIDA demonstratsioon Dresdenis. Foto: SCANPIX

Saksamaal üha kasvav islamiseerumisvastane liikumine Patriootlikud Eurooplased Lääne Islamiseerumise Vastu (PEGIDA) on levinud nüüd ka Hispaaniasse, teatas organisatsioon kolmapäeval.

PEGIDA Hispaania haru alustas tööd 8. jaanuaril, üks päev pärast islamiradikaalide rünnakut Prantsuse satiirilehe Charlie Hebdo toimetusele, kus hukkus 12 inimest.

«Islamil ei ole kohta vabades ning demokraatlikes Euroopa ühiskondades,» teatas rühmitus sotisaalvõrgustikus Twitter.

PEGIDA Hispaania harul on Twitteris üle 800 jälgija ning 2700 «laiki» sotsiaalvõrgustikus Facebook.

Rühmituse Hispaania esinduse sõnul valmistutakse hetkel meeleavaldusteks. Algselt pidi organisatsioon pidama protestiaktsiooni Madridi suurima mošee ees, kuid ei saanud selleks võimudelt luba.

Saksa kantsler Merkel on võtnud viimastel nädalatel korduvalt sõna PEGIDA vastu, kelle islamivastasel meeleavaldusel osales esmaspäeval Dresdenis 25 000 inimest.

PEGIDA islamivastased meeleavaldused algasid kolme kuu eest ja on pidevalt laienenud.

Ühenduse esindajate sõnul pole nad natsid, vaid patrioodid, kes on mures kristlike traditsioonide ja kultuuri hävinemise pärast. Suurparteid on nende sõnul rahvast petnud ja meedia valetab ning vähendab probleemide tõsidust, mille peapõhjuseks on kohatu immigratsiooni- ja turvapaigasüsteem.

Hispaanias on umbes 1000 mošeed, islami kultuurikeskust ning palvesaali ning kaks miljonit moslemist elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles