Jakunin peab sissetuleku avaldamise nõuet eraelus urgitsemiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin (paremal) koos Tallinna linnapea Edgar Savisaarega Lasnamäe kiriku juures 2011. aastal.
Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin (paremal) koos Tallinna linnapea Edgar Savisaarega Lasnamäe kiriku juures 2011. aastal. Foto: Liis Treimann

Riigifirma Venemaa Raudteed (RŽD) peadirektor Vladimir Jakunin peab valitsus nõuet avalikustada sissetulekud sekkumiseks oma eraellu.

Ta ütles intervjuus telekanalile Rossija24, et peab tegema valiku, kas jääda riigiametisse või lahkuda eraettevõtlusse.

«Minu seisukoht – see (nõudmine avalikustada sissetulekud, Interfax) on õigustamata sekkumine minu eraellu, mind puudutavasse infosse. Eksisteerib kaks varianti – ma kas alistun või ütlen, et mind see ei rahulda, kirjutan lahkumisavalduse ja lähen eraettevõtlusse.»

«Mul on täiesti ükskõik, kui riik seda nõuab -  mul pole midagi varjata. Minu palka ei kujunda mina, vaid RŽD direktorite nõukogu. Venemaa Raudteede eelarve kinnitab omakorda valitsus. Mina aga ei talu, kui topitakse nina teiste isiklikesse asjadesse. Objektiivset ühiskondlikku kontrolli asendab meil mõne rahulolematu isiku urgitsemine teiste inimeste eraelus.»          

Jakunin imestas, et miks tema perekonna kohta ei kehti isikuandmete kaitseseadus ja mis on  seaduse eesmärgiks. «Näidata seda, et riik kontrollib kõiki. See kontrollib ju niigi kõike. Me oleme loomulikult monopol – elame riigis langetatud otsuste järgi ja teenime nii palju, kui riik meil lubab.»     

Jakunini väitel on RŽD juhtkonna palgad väiksemad, kui teise riigifirmade juhtide omad.

Mullu detsembris allkirjastas peaminister Dmitri Medvedev korralduse, et mille järgi peavad RŽD, Rosnefti, Gazpromi, Rosatomi, Aerofloti, Rostelekomi ja teiste suurte riigifirmade (kokku 62) koduleheküljed netis sisaldama infot juhtkonna palkade kohta.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles