Türgi nädalaleht keeldub satiiri mahendamast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi satriirilehe esikaas, mis avaldab toetust tapetud Prantsuse karikaturistidele.
Türgi satriirilehe esikaas, mis avaldab toetust tapetud Prantsuse karikaturistidele. Foto: Ekraanitõmmis

Türgi satiirileht jätkab konservatiivide pahameelest hoolimata islamiäärmuslaste terrorirünnaku järel Prantsuse nädalalehe Charlie Hebdo toetamist ega kavatse võimude pilamist lõpetada.

Leman on olnud islamijuurtega võimude suhtes teravalt kriitiline viimased kümme aastat, mil president Recep Tayyip Erdoğani juhitav konservatiivne erakond on võimul olnud ja nad ei näe põhjust vaikida pärast terrorirünnakut, mis nõudis Charlie Hebdo toimetuses 12 inimese elu.

2002. aastal Charlie Hebdoga ühisnumbri välja andud Leman on üks kolmest Türgi satiiriajakirjast.

Esmaspäeval anti välja erinumber, mille kaanel on pilt tapetud karikaturistist Georges Wolinskist Istanbuli Sultani mošee õues joonistamas.

«Meie vend ja õpetaja, rahu- ja vabadusvõitleja, filosoof, karikaturist Georges Wolinski,» seisis pildi all.

Lemani kaanel on veel nelja rünnakus tapetud karikaturisti pildid.

Kõik kolm Türgi satiiriajakirja ilmusid kolmapäeval solidaarsuse märgiks ühesuguste tagakaantega, millel seisis kiri «Je suis Charlie».

Toetus prohvet Muhamedi mõnitanud karikaturistidele vallandas Türgi sotsiaalmeedias vihasõnumite tulva Lemane vastu. Mitmed soovitasid rünnakust õppust võtta.

Lemani tegevtoimetaja Zafer Aknar ütles, et rünnakutest saadik on toimetus saanud mitu tapmisähvardust ja mõned hullumeelsel on isegi kohale tulnud ja töötajaid ähvardanud.

«Huumor on meie relv hirmu vastu ja teist relva meil ei ole,» sõnas ta vastuseks ähvardajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles