NYT: Prantsusmaal ei taha keegi terroriste maha matta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast terrorirünnakuid sai kuulsaks slogan «Mina olen Charlie».
Pärast terrorirünnakuid sai kuulsaks slogan «Mina olen Charlie». Foto: SCANPIX

Prantsusmaa ametivõimud on keerulise probleemi ees, kuna keegi ei taha matta Pariisi terrorirünnakute kolme täideviijat.

Eelmisel nädalal ehmatas maailma terrorirünnak satiirilehe Charlie Hebdo toimetusele ja pantvangidraama Pariisi koššerpoes, kus terroristide käe läbi sai surma 16 inimest. Lisaks tapeti tänaval üks politseinik.    

Rünnakus hukkunud Charlie Hebdo karikaturistid on maha maetud, samuti ka pantvangidraamas surma saanud juudid. Omaksed pole aga üldse tundnud huvi kolme terroristi surnukeha vastu, vahendas The New York Times.   

Sarnase probleemiga puutusid kokku Ühendriigid pärast Bostoni maratonil korraldatud terrorirünnakut. Tamerlan Tsarnajevi surnukeha oli matusebüroos kuus päeva, enne kui sellele leiti matmispaik.

Prantsusmaa seaduste järgi tuleb leida islamiusulistele matusekoht ka juhul, kui tegemist on terroristiga. Kui testamendis pole matuseid puudutavaid soove, siis võivad omaksed paluda linnapealt surnute matmiseks luba, kirjutab The New York Times.

Amedy Coulibaly, Said Kouachi ja Chérif Kouachi omaksed pole teatanud matmissoovist.

Said Kouachi kodulinna Reimsi linnapea Arnaud Robinet on öelnud, et ei taha matta terroristi linna surnuaiale. Kui minult seda palutakse, siis keeldun, rõhutas ta. «Ma ei taha, et Reimsi surnuaial olevast hauast saaks fanaatikutest palverändurite sihtkoht,» lisas meer.

Mingit ametlikku palvet pole Robinet’ Kouachi sugulastelt seni saanud.

Ajalehe küsitletud eksperdid väitsid aga, et linnapea peab käituma vastavalt seadustele ja vajadusel matma terroristi linna surnuaiale. Matmist puudutavatele seadustele spetsialiseerunud jurist tõdes, et linnapea võib nõuda ilma nimeta hauakivi paigaldamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles