Video ja galerii: politseioperatsiooni käigus Berliinis võeti kinni kaks islamiäärmuslast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa politsei eriüksus korraldas täna hommikul Berliinis erioperatsiooni, mille käigus peeti kinni kaks islamiäärmuslast.

Berliinis ja selle lähiümbruses läbi viidud operatsioonist võttis osa ligi 250 politseinikku, vahendas AFP. Kokku otsiti läbi 11 islamiäärmuslastega seotud kinnistut.

Operatsiooniga tehti algust vaid mõni tund pärast Belgias läbi viidud terroritõrjeoperatsiooni, mille käigus sai surma kaks islamiäärmuslast. Lisaks võeti kinni kahtlustatav, kes Belgia politsei teatel on tšetšeen.

Saksa politsei teatel on kinni peetud mehed Türgi päritolu. Oletuste järgi värbasid nad võitlejaid, keda saata Süüriasse Islamiriigi (IS) eest sõdima. Lisaks kahtlustatakse neid rahapesus.

Üks kinnipeetutest on Ismet D. (41), keda kahtlustatakse islamiäärmuslaste rühma juhtimises. Lisaks türklastele kuulus sinna Venemaa kodanikke, kes on pärit Dagestanist ja Tšetšeeni Vabariigist.    

Teine kinnipeetutest on 43-aastane Emin F., kelle ülesandeks oli raha hankimine.  

Mingeid viiteid sellest, et rühm oleks plaaninud rünnakut Saksamaal, politsei teatel praegu pole. Politsei teatel oli tänane erioperatsioon mitu kuud kestnud uuringute tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles