Pühasõdalased korraldasid jõulise rünnaku Kkobanele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdi võitlejad Kobanes.
Kurdi võitlejad Kobanes. Foto: SCANPIX

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS) alustas täna jõulist uut rünnakut Süüria kurdivõitlejate vastu Türgi piiril asuvas Kobane linnas, mis on ägeda lahingutegevuse keskmes olnud juba neli kuud, teatas täna vabaühendus.

«IS käivitas sel hommikul väga jõulise rünnaku Kobane lääneosale. Lahingus on seni hukkunud 23 pühasõdalast ja kaheksa (kurdi) rahvakaitseüksuste (YPG) liiget,» ütles Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Rünnakust hoolimata kontrollib YPG endiselt 80 protsenti Kobanest, mis on araabia keeles tuntud nimega Ain al-Arab, vahendas Londonis baseeruv ühendus.

Abdel Rahman ütles: «Reedene rünnak kujutab endast IS-i katset YPG edasitungi peatada.»

16. septembril Kobane piiramist alustanud IS tegi algselt seal kiireid edusamme, sundides suuremat hulka elanikest lahkuma, kuid seejärel on kurdi võitlejad USA õhurünnakute toel suurema osa linnast tagasi võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles