Pildid: islamiriikides toimusid meeleavaldused Charlie Hebdo pilapiltide vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Islamiriikides toimusid täna meeleavaldused satiiriajakirja Charlie Hebdo prohvet Muhamedi pilapiltide vastu, vigastada sai mitmeid inimesi, teatasid meediakanalid.

Pakistanis muutus pilapiltide vastane meeleavaldus vägivaldseks Karachi linnas, kus Prantsusmaa saatkonna juures politseinike ja protestijate vahel puhkenud kähmluses sai viga vähemalt kolm inimest. Vigasaanute seas oli ka uudisteagentuuri AFP fotograaf.

Nigeris süütasid meeleavaldajad põlema Prantsusmaa kultuurikeskuse riigi suuruselt teises linnas Zinderis.

Türgis karjusid meeleavaldajad Istanbulis, et toetavad Cherif ja Said Kouachi, kes tapsid 12  inimest satiirilehe toimetuses.

Mauritaania pealinnas Nouakchottis süütasid protestijad põlema Prantsusmaa lipu, politseil õnnestus tuhandeid meeleavaldajaid siiski saatkonnahoonest eemal hoida.

«Me oleme siin, et kaitsta prohvetit!» ja «Me oleme moslemid!» («Je suis Muslim!»), karjusid meeleavaldajad.

Mauritaania president Mohamed Ould Abdel Aziz nimetas rahvahulga poole pöördudes pilapilte «rünnakuks meie religiooni ja kõige püha vastu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles