Saksa väljaande andmeil plaanivad islamistid rünnakuid Berliinis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kölni immigratsioonivastase liikumise KOEGIDA liikmed meeleavaldusel.
Kölni immigratsioonivastase liikumise KOEGIDA liikmed meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Saksa ajakiri Der Spiegel kirjutas, et pühasõdalased plaanivad terrorirünnakuid muu hulgas Berliini ja Dresdeni peamistes raudteejaamades.

Ühtlasi on terroristide sihtmärgiks võetud Saksamaa liikumine Patriootlikud Eurooplased Lääne Islamiseerumise Vastu (PEGIDA).

Ajaleht viitab väidete toetuseks välismaistele luureandmetele, millest olevat teavitatud ka Saksamaa võimuesindajaid.

Kõige tõenäolisemaks sihtmärkideks on Berliini ja Dresdeni peamised raudteejaamad. Peale selle olevat välismaised luureagentuurid pealt kuulanud tuntud islamistide kõnelust, kus arutatakse islamit vastustava PEGIDA meelevalduse ründamist.

Spiegeli intervjueeritud julgeolekuametniku kinnitusel võetakse taolist informatsiooni ülima tõsidusega. Ajalehe andmetel on turvameetmeid peamistes raudteejaamades juba lisatud.

Saksa politsei korraldas reede varahommikul Berliinis ja selle ümbruses haarangud islamistide rakukestele.

Umbes 250 korrakaitsjat korraldas haarangud 11 kohas, võttes vahi alla kaks meest, keda kahtlustatakse kuulumises rühma, mis kavandas rünnaku korraldamist Süürias.

Üht kinnipeetut, 41-aastast Ismet D.-d kahtlustatakse Türgi ning Tšetšeeniast ja Dagestanist pärit Vene kodanikest koosneva islamistliku äärmusrühmituse juhtimises, teatas politsei.

Teine kahtlusalune on 43-aastane Emin F. Teda kahtlustatakse rahastamise organiseerimises.

Politsei rõhutas avalduses, et miski ei viita aga sellele, et rühm oleks kavandanud rünnakuid Saksamaal.

Korrakaitseorganid olid jälginud viieliikmelist rühma juba mitu kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles