Hiinas suri kaks inimest linnugrippi H7N9

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiina idaprovintsis Fujianis on kaks inimest surnud, nakatudes linnugripi H7N9 viirustüvega, teatas riigimeedia täna, viidates kohalikele meditsiinitöötajatele.

Fujianis on 2015. aasta seisuga kinnitatud 15 linnugripi juhtumit, teatas riiklik uudisteagentuur Xinhua.

Veel on teateid ühest viirusesse nakatunud inimesest naaberprovintsis Jiangxis ning Shanghai ja Zhejiangi võimud on  samuti teatanud sel talvel haigusjuhtumitest. Riigimeedia täpset ajalist määratlust patsientide haigusesse nakatumise kohta ei andnud.

Kokku registreeriti Hiinas 2014. aasta jaanuari ning 10. detsembri vahel 310 linnugripijuhtumit. 132 juhul lõppes haigus patsiendi surmaga.

Aastal 2013 suri riiklikel andmetel linnugrippi 46 inimest.

Hiina meditsiinitöötajad ning Maailma Terviseorganisatsioon väidavad, et hetkel pole mingeid tõendeid, nagu viirus leviks stabiilselt inimeste vahel, hoolimata mõningatest juhtumitest, kus haigusesse on nakatunud mitu sama perekonna liiget.

Taiwanis tapeti eelmisel nädalavahetusel sadu tuhandeid kanu riigi lõunaosas Pingtungi maakonnas, kus leidis kinnitust linnugripi H5N2 viirustüvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles