Ligi pooled prantslased on vastu moslemeid solvavate karikatuuride avaldamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ma olen moslem. Ja ma armastan oma prohvetit,» ütlevad need loosungid Muqdishos rahumeelsele meeleavaldusele tulnute käes.
«Ma olen moslem. Ja ma armastan oma prohvetit,» ütlevad need loosungid Muqdishos rahumeelsele meeleavaldusele tulnute käes. Foto: SCANPIX

42 protsenti prantslastest leiab, et paljudele moslemitele solvavalt mõjuvaid prohvet Muhamedi karikatuure ei tohiks avaldada. 50 protsenti toetab veebis ja sotsiaalmeedias sõnavabadusele teatud piiride seadmist, näitab täna avaldatud Ifopi küsitlus.

57 protsenti uuringus osalenuist leidis siiski, et moslemite vastuseis ei tohiks takistada karikatuuride avaldamist.

Kindel enamus ehk 81 protsenti vastanuist oli veendunud, et Prantsusmaa pinnal terroriakte sooritanud topeltkodakondsusega isikutelt tuleks Prantsuse kodakondsus ära võtta.

68 protsenti toetas Prantsusmaale sisenemise keelu kehtestamist inimestele, keda kahtlustatakse välismaal terroristide pool võitlemas käimises. Täpselt sama palju oli neid, kelle hinnangul tuleks riigist lahkumine keelduda inimestel, keda kahtlustatakse plaanis liituda džihadistlike liikumistega.

57 protsenti küsitletuist oli vastu sellele, et Prantsusmaa sekkuks sõjaliselt riikides nagu Liibüa, Süüria ja Jeemen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles