Kreml: Porošenko ütles «ei» Putini kavale raskerelvastuse äraviimisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Vene president Vladimir Putin saatis neljapäeval Ukraina ametivennale Petro Porošenkole kirja, esitades kava Ukraina vaenupoolte raskerelvastuse tagasitõmbamiseks praegustelt positsioonidelt, Kiiev lükkas algatuse tagasi, teatas Kreml pühapäeval.

Kremli pressisekretär Dmitri Peskov ütles Interfaxile, et Ukraina ei teinud Putini kava tagasilükkamise järel ühtegi omapoolset ettepanekut.

«Venemaa on viimasel paaril päeval teinud järjekindlaid jõupingutusi konflikti lahendamise vahendajana. Muuhulgas saatis Vene president Vladimir Putin Ukraina presidendile Petro Porošenkole neljapäeval kirjaliku ettepaneku, milles esitati konfliktipooltele konkreetne kava raskerelvastuse tagasitõmbamiseks. Ukraina president sai kirja kätte reede hommikul,» lausus Putini pressiesindaja.

Peskovi sõnul lükkas Ukraina pool ettepaneku tagasi, ei esitanud ühtegi omapoolset ettepanekut ja «jätkas vaenutegevust».

«Selle tulemusena näeme praegu Donetski katkematut pommitamist ja halvenevat olukorda kagus,» sõnas ta. «Moskvas ollakse praeguste arengute suhtes suures ärevuses. Donetski elurajoonide pommitamine on taas alanud ja inimesed saavad jälle surma,» ütles Peskov.

Ukraina võimude teatel on vaenutegevuse eskaleerumises piki rindejoont Luganski ja Donetski oblastites süüdi separatistid, kes üritavad hõivata uusi territooriume, sealhulgas vallutada sümboolse ja strateegilise tähtsusega Donetski lennujaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles