Meedia: Rootsis võidi allveelaeva näha ka pärast otsingute lõppemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HMS Visby ja kaks miinitraalerit on pärast võõra veealuse tegevuse otsimist naasnud Berga mereväebaasi Stockholmi lähistel.
HMS Visby ja kaks miinitraalerit on pärast võõra veealuse tegevuse otsimist naasnud Berga mereväebaasi Stockholmi lähistel. Foto: SCANPIX

Merel viibinud isik nägi Rootsis Stockholmi saarestikus 31. oktoobril umbes 20 meetri pikkust alust ja selle torni, mõned päevad varem olid lõppenud sügisel toimunud allveelaevaotsingud, kirjutas Rootsi ajaleht Dagens Nyheter esmaspäeval.

Laevamehhaaniku Robin Klamethi sõnul nägi ta alust Stavsnäsi lähistel.

Mehe sõnul pidi ta nähtud sõidukiga kokkupõrke vältimiseks oma laeva seiskama. Pilti teha ei õnnestunud, sest pealtnägijal polnud telefoni kaasas.

Klameth teatas vahejuhtumist ka kaitsejõude ning selle esindajad tulid kiiresti kohale.

«Nad tahtsid kõike teada,» lisas ta.

«[Meri] oli täiesti vaikne. Teisi laevu läheduses polnud. Olen 100 protsenti kindel, et tegemist oli allveelaevaga,» sõnas pealtnägija.

Rootsi armee eestkõneleja Philip Simon kinnitas laupäeval uudisteagentuurile TT juba varem ajalehes Dagens Nyheter avaldatud informatsiooni, et võimalikku allveelaeva võidi märgata ka pärast Stockholmi saarestikus läbiviidud suuroperatsiooni lõppemist.

Kaheksa päeva pärast otsinguid tehtud tähelepanek liigitati kaitsejõududes võimalikuks allveelaevaks, lisas Simon.

Ajalehe andmetel nägi tollal allveelaeva tsiviilisik, kel on suured sõjaväealased kogemused ja kes tegi ka foto. Meedia hinnangul on foto parema kvaliteediga, kui sügisel avaldatud samasisuline pilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles