Haglund: meid pole Eestisse ühisõppustele kutsutud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kaitseminister Carl Haglund (ees vasakul) Euroopa Liidu kaitseministrite nõupidamisel Brüsselis.
Soome kaitseminister Carl Haglund (ees vasakul) Euroopa Liidu kaitseministrite nõupidamisel Brüsselis. Foto: SCANPIX

Soome kaitseminister Carl Haglund rääkis täna riigikaitsekursuste avamisel, et Soomet pole kutsutud Eesti ja Ameerika Ühendriikide ühisele lennuõppusele.

Ministri sõnul langetab kevadeks plaanitud õppusi puudutava otsuse siis, kui ameeriklased saadavad Soomele kutse.

Ta ei tahtnud eelnevalt öelda, kas Soome peaks neist õppustest osa võtma või mitte. «Seda vaatame siis, kui teame täpsemalt, mida need õppused endast kujutavad,» selgitas ta.

Haglund kinnitas, et temal pole andmeid Soome välis- ja sisepoliitika kõrgete juhtide erinevate nägemuste kohta. «Mina neist ei tea, kuna me pole jõudnud punkti, kus tuleks langetada otsuseid,» lisas ta.  

Helsingin Sanomat kirjutas eile, et erinevalt peaminister Alexander Stubbist ja kaitseminister Carl Haglundist ei toeta president Sauli Niinistö ja välisminister Erkki Tuomioja Soome õhujõudude osalust Eestis koos USA lennuväega peetavatel ühisõppustel.

Stubb eitas rahvusringhäälingu YLE usutluses väiteid, nagu oleks riigi välispoliitilises juhtkonnas erimeelsusi seoses võimaliku õppustel osalemisega.

Soome õhujõud on varem osalenud vähemalt paar korda aastas Balti riikides Läänemere regiooni õppustel ja ka NATO manöövritel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles