Endine filipiini tänavalaps esitas paavstile valusa küsimuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glyzelle Palomar ja paavst Fransiscus eile Manilas.
Glyzelle Palomar ja paavst Fransiscus eile Manilas. Foto: SCANPIX

Kui Filipiinidel küsis nuttev 12-aastane tüdruk riiki külastanud paavst Franciscuse käest, kuidas võib Jumal lubada lastel saada prostituutideks, liigutas see paavsti nii, et too kallistas tüdrukut ja kutsus kõiki rohkem kaastunnet üles näitama.  

Glyzelle Palomar esitas paavstile oma küsimuse Manilas Santo Tomase ülikoolis toimunud noortele suunatud üritusel, kirjutas väljaanne Philippine Star.

«Paljud lapsed on vanemate poolt hüljatud. Paljud lapsed satuvad narkootikumide ja prostitutsiooni küüsi,» rääkis Glyzelle Palomar lavalt, kuhu ta oli kutsutud koos teise endise tänavalapse, 14-aastase Jun Churaga. Praegu hoolitseb mõlema lapse eest kiriklik hooleandeasutus Tulay ng Kabataan.

«Miks lubas Jumal meiega selliseid asju juhtuda? Lapsed oli ole milles süüdi,» päris tüdruk, hääl murdumas. Ta hakkas nutma, ning paavst kallistas teda seepeale. Palomar sõnas hiljem, et pisarad tõi tal silmist välja ärevus, mitte mälestused tänavail kogetus seksuaalsest ahistamisest.

Foto: ALESSANDRA TARANTINO/AP

Paavst Franciscus jättis enamiku oma ettevalmistatud kõnest ära ning rääkis inglise keele asemel hispaania keeles. «Tema on ainuke, kes esitas küsimuse, millele pole vastust ning ta ei suutnud seda isegi sõnades väljendada, vaid pisarates,» sõnas paavst Franciscus.

«Küsimuse tuumale pole peaaegu üldse võimalik vastata,» lisas ta. Paavsti sõnul ei suuda ta Palomari ja Chura esitatud küsimustele vastata, kuid inimesed peaks hakkama suhtuma vaestesse ja rõhututesse tõelise kaastunde ja arusaamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles