Separatistid: Donetski haiglat tabas mürsk, viga sai kuus inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski elanikud purustusi saanud majas.
Donetski elanikud purustusi saanud majas. Foto: Manu Brabo/AP

Ida-Ukrainas Donetski südalinnas sai täna mürsutabamuse haigla, haavata sai kuus inimest, rünnakus purunesid hoone fassaad ja aknad, teatasid separatistide esindajad.

Separatistide teatel said haavata haigla arst ja viis patsienti. Rünnakus sai kannatada ka lähedalasuv ülikoolihoone.

Ukraina võimude väitel ületas esmaspäeval riigipiiri umbes 700 Vene sõdurit, kes saabusid toetama riigi idaosa kontrollimise eest võitlevaid separatistlikke mässulisi.

"Täna hommikul ületas piiri kaks Vene Föderatsiooni relvajõudude üksust," ütles Ukraina relvajõudude kõneisik Andri Lõssenko.

Mõlemad pooled süüdistavad teineteist septembrikuise vaherahu kokkuvarisemises.

Donetskist 60 kilomeetrit põhja pool Debaltseves sai täna suurtükitules surma kolm ja haavata 12 inimest.

Kiievi teatel hukkus viimase ööpäeva jooksul vähemalt kolm ja sai haavata 66 valitsussõdurit. Ukraina armee kinnitusel on Donetski lennuväli endiselt nende kontrolli all.

«Me ei anna neile lennuvälja,» kinnitas Lõssenko. «See on meie kontrolli all.»

Ukraina armee kõneisik Vladislav Seleznjov kinnitas samuti, et valitsusvägede vastupealetung saavutas oma eesmärgi. «Täna on olukord tunduvalt rahulikum,» ütles Seleznjov. «Meie sõduritel oli konkreetne ülesanne: lüüa tagasi meid rünnanud mässulised. 93. lennuvälja brigaad täitis selle ülesande. Separatistid ei saa enam meie positsioone lähedalt tulistada.»

Ukraina armee alustas laupäeval lennuväljal tankide ja raskekahuritega ulatuslikku vastupealetungi, mis jätkus ka pühapäeval.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon väljendas Ida-Ukraina vägivalla pärast muret ja kutsus vägivalda viivitamatult lõpetama. ÜRO Julgeolekunõukogu arutab kriisi süvenemist kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles