PEGIDA lubab rünnakuähvarduse järel uusi meeleavaldusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Meie oleme rahvas!“ ütlevad Euroopa islamiseerimise vastu võitleva Pegida meeleavalduste demonstrandid.
”Meie oleme rahvas!“ ütlevad Euroopa islamiseerimise vastu võitleva Pegida meeleavalduste demonstrandid. Foto: Reuters

Saksa ühiskonna islamiseerumise vastane liikumine PEGIDA kinnitas, et tänaseks kavandatud meeleavalduse jääb rünnakuohu tõttu ära, ent järgmisel nädalal tullakse taas tänavatele.

Liikumise juht Lutz Bachmann kinnitas pressikonverentsil, et uus meeleavaldus on plaanis korraldada järgmisel esmaspäeval.

Dresdeni politsei keelas täna linnas kõik avalikud kogunemised, viidates konkreetsele tapmisähvardusele PEGIDA ühe juhi vastu.

PEGIDA kutsus oma toetajaid ärajäänud meeleavalduse ajal süütama aknal küünla ja heiskama rahvuslipu.

Seoses kriitikaga meeleavaldamisõiguse piiramise aadressil rõhutas Saksa kantsler Angela Merkel, et kogunemise põhiõigust tuleb võimalusel kaitsta.

PEGIDA kõneisik Kathrin Örtel kinnitas täna, et edaspidi ei luba liikumine võtta endalt õigust kogunemis- ja sõnavabadusele.

Liikumise Patriootlikud Eurooplased Lääne Islamiseerumise Vastu meeleavaldused algasid eelmise aasta oktoobris ja on pidevalt laienenud. Liikumine on üritanud end distantseerida paremäärmuslastest ning kinnitab, et ühenduse tegevuses ei ole kohta vihakõnedel. Ühendus kutsub oma manifestis sallivusele lõimunud moslemite suhtes, seistes samas vastu naistevaenulikule ja vägivaldsele ideoloogiale.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles