Linkevičius: Vene propaganda vastase kava idee leidis EL-is toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult Slovakkia välisminister Miroslav Lajcak, Taani välisminister Martin Lidegaard ja Leedu välisminister Linas Linkevičius jutuhoos.
Vasakult Slovakkia välisminister Miroslav Lajcak, Taani välisminister Martin Lidegaard ja Leedu välisminister Linas Linkevičius jutuhoos. Foto: SCANPIX

Eesti, Leedu, Suurbritannia ja Taani ettepanek koostada tegevuskava võitluseks Vene propagandaga sai täna Euroopa Liidu institutsioonide ja liikmesriikide toetuse, ütles Leedu välisminister Linas Linkevičius.

Brüsselis EL-i välisministrite kohtumisel osalev Linkevičius ootab, et bloki välisteenistus ja Euroopa Komisjon esitavad tegevusplaani esimesed osad selle aasta märtsiks.

«Nelja riigi strateegilise kommunikatsiooni algatus sai väga positiivse vastuvõtu osaliseks. Ootame, et välisteenistus ja Euroopa Komisjon esitavad märtsiks tegevusplaani konkreetsemad elemendid,» ütles Linkevičius BNS-ile. «Jutt ei ole mingist Euroopa propagandast, vaid võimalustest astuda vastu Vene poole aktiivsele propagandale ning luua tingimused alternatiivseteks vabadeks infokanaliteks,» rääkis ta.

Eesti, Leedu, Briti ja Taani välisministrid hoiatasid jaanuari algul ühisavalduses EL-i Venemaa kiiresti laieneva desinformatsiooni- ja propagandakampaania eest, mille eesmärk on koguda toetust Vene valitsuse poliitilistele ja sõjalistele eesmärkidele.

Kirjas kutsuti ühenduse välisteenistust valmistama 2015.-16. aasta perioodiks kava, milles sisalduvad ka venekeelsele elanikkonnale mõeldud alternatiivid.

28-liikmeline ühendus peab looma venekeelsele elanikkonnale ja Vene riigimeediat tarbivatele inimestele arvestatavaid ja konkurentsivõimelisi informatsioonilisi alternatiive, märgiti pöördumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles