Austrias vahistati Vene kuritegeliku rühmituse juht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria politsei.
Austria politsei. Foto: SCANPIX

Austria politsei eriüksused vahistasid erakordselt jõhkra Vene kuritegeliku rühmituse väidetava juhi, teatasid täna võimuesindajad.

Föderaalpolitsei teatel on alust arvata, et rühmitus on tapnud alates 2008. aastast Venemaa Põhja-Osseetias terve hulga valitsusametnikke ja kõrgeid politseitöötajaid ning nende pereliikmeid. Jõugu väidetavate ohvrite seas on Põhja-Osseetia asepresident, peaprokuröri asetäitja, linnapea ja politseiülem, teatas Austria politsei.

Aslan Gagijev. Foto:
Aslan Gagijev. Foto: Foto: Interpol

Jõugu juht, laupäeval Viini raudteejaamas vahistatud 43-aastane Aslan Gagijev tappis aastatel 2012—2013 väidetavalt oma käega vähemalt kuus ja haavas kolme inimest. Gagijev põgenes 2013. aastal välismaale, Interpoli Vene osakond teavitas detsembris Viini, et kurjategija võib elada Austrias.

Vahistamine tabas Bulgaaria passi kasutanud Gagijevit täieliku üllatusena ning ta ei osutanud vastupanu. Austria politsei teatel antakse ta Venemaale välja.

Vene juurdluskomitee esimees Vladimir Markin kinnitas Gagijevi tabamist. Tema sõnul alustas kinnipeetud kuritegelik rühmitus tegevust 2004. aastal ja selles on olnud üle 46 liikme. Nad on vastutavad enam kui 40 õiguskaitseametniku mõrva ja tapmise katse eest Moskva, Moskva oblasti ja Põhja-Osseetia-Alania territooriumil, lisas ta.

Mõned rühmituse liikmed kannavad pikka vanglakaristust, ühtekokku on vahi all 15 liiget. «Kolmteist isikut on föderaal- ja rahvusvahelise tasandi tagaotsitavate nimekirjas,» lausus Markin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles