Amsterdami lennujaamas vahistati kaks väidetavat terroristi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schipholi lennujaam
Schipholi lennujaam Foto: SCANPIX

Hollandi politsei vahistas Amsterdami Schipholi lennujaamas kaks Jeemenist pärit reisijat, kelle pagasi hulgast leiti vaibanuge ja teisi kahtlasi esemeid. Politsei uurib, kas mehed planeerisid terrorirünnakut.

Ametlikku informatsiooni juhtumi kohta pole palju jagatud. Lennujaama pressiesindaja sõnul vahistati Chicagost reisinud mõlemad mehed esmaspäeva hommikul. Meediaagentuuridel on aga juhtunu kohta erinevaid andmeid, vahendab Spiegel-Online.

Nii plaanisid ABC-News’i sõnul Jeemenist pärit Ahmad S. ja Hezam M. terrorirünnakut. New York Timesi väitel suutsid mehed hoolimata rangetest turvanõuetest lennata häirimatult Chicagost Amsterdami.

Väidetavalt olid mõlemad mehed pühapäeval oma reisiplaane muutnud. Algul sooviti Chicagost läbi Washingtoni Amsterdami lennata, aga viimasel hetkel otsustati otselennu kasuks.

ABC sõnul leiti nende pagasi hulgast 7000 USA dollari (umbes 86 200 Eesti krooni) väärtuses sularaha, vaibanuge, kokkukleebitud käekelli ja mobiiltelefone.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles