Obama püüab kasutada tänast aastakõnet mõju säilitamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile külastas Barack Obama Washington DCs Martin Luther King Jr. peäva puhul koolilapsi.
Eile külastas Barack Obama Washington DCs Martin Luther King Jr. peäva puhul koolilapsi. Foto: SAUL LOEB/AFP

USA president Barack Obama püüab kasutada oma viimast kõnet olukorrast riigis mõju säilitamiseks Ameerika poliitikale ajal, mil on juba alanud mitteametlik kampaania talle järeltulija valimiseks.

Teisipäevaõhtune aastakõne kantakse televisiooni vahendusel kümnete miljonite ameeriklasteni.

Obama kasutab kõnet visandamaks kava rikkaimate ameeriklaste maksutõusuks ning pakkumaks keskklassile ulatuslikke majanduslikke soodustusi.

Majandusliku ebavõrdsuse teemale keskendudes loodab Obama suunata debati keskklassi majanduslikule olukorrale, mis võib kujuneda 2016. aasta presidendivalimiste kampaania keskseks teemaks.

Kuna vabariiklased kontrollivad esimest korda kaheksa aasta jooksul kongressi mõlemat koda, ei ole Valgel Majal lootust, et maksuettepanek seaduseks saaks.

Obama ettepanek võib aga panna vabariiklased ebamugavasse olukorda, kus nad tõkestavad meetmeid, mis pakuvad keskklassile ulatuslikke soodustusi.

Vabariiklaste potentsiaalsed presidendikandidaadid Jeb Bush ja Mitt Romney on rääkinud avalikult sissetulekute ebavõrdsusest ja vajadusest suurendada väiksema sissetulekuga ameeriklaste võimalusi.

Presidendi nõunike sõnul on debattidel sissetulekute ebavõrdsuse üle võitnud seni alati demokraadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles