Video: Putini salajane relv on võitlusrobotid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin uurimas android robotit
Vladimir Putin uurimas android robotit Foto: SCANPIX

Kanal Russia Today avaldas video, millel on näha Venemaa presidenti Vladimir Putinit tutvumas uue sõjatehnoloogiaga, milleks on android võitlusrobotid.

Videol on näha Putinit heakskiitvalt jälgimas, kuidas robot liigub Moskva lähedases Klimovskis mehhaanika uurimiskeskuse sõidurajal.

Venemaa uue sõjalise roboti kohta ei ole just palju informatsiooni.

Väljaanne Popular Mechanics teatas möödunud aastal, et Venemaa on aina enam hakanud rõhku panema militaarkasutuseks sobilike robotite arendamisele. Samas on Venemaa selles võrreldes USA ja Suurbritanniaga märgatavalt maha jäänud.

Venemaal tegeletakse lisaks robotitele ka teiste automatiseeritud sõjamasinate välja töötamisega.

Varem on Youtube´i jõudnud videod väikestest robottankidest, mis suudavad iseseisvalt lahingut pidada ning tulistada varasemalt sisse programmeeritud paiku.

«Tegemist on uue põlvkonna sõjatehnikaga, mis on mõeldud nii luureks kui rünnakuks. On selge, et neil sõjaseadmetel on tulevikku,» teatas Putin 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles