Obama: kavatseme jahtida terroriste «Pakistanist Pariisi tänavateni»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama lubas teisipäeva õhtul kõnes olukorrast riigis jälitada ja tabada terroriste «Pakistanist Pariisi tänavateni».

Obama sõnul peaksid Ühendriigid edaspidi näitama nutikamat tüüpi juhtimist, mis kombineerib sõjalist jõudu tugeva diplomaatiaga.

President ütles, et Ühendriigid peavad juhtima visa otsusekindlusega, mitte suurustledes.

«Kui me teeme tormakaid otsuseid, reageerime pealkirjadele oma mõistuse kasutamise asemel, kui meie esimene vastus mõnele väljakutsele on saata kohale oma sõjavägi, siis me riskime sattumisega mittevajalikesse konfliktidesse ja jätame unarusse laiema strateegia, mida läheb meil turvalisema ja õitsvama maailma jaoks vaja,» lausus president. «Sellist käitumist ootavad meilt meie vaenlased.» 

Obama sõnul seisavad Ühendriigid terrorirünnakute ohvrite kõrval. Ta mainis hiljutisi terrorirünnakuid Pakistanis Peshawaris ning Pariisis.

«Me jätkame terroristide jahtimist ja nende võrgustike purustamist. Me reserveerime endale õiguse tegutseda ühepoolselt, et kõrvaldada terroristid, kes kujutavad otsest ohtu meile ja meie liitlastele. Seda oleme me järelejätmatult teinud alates minu ametisseastumisest,» sõnas ta.

Ühtlasi kutsus Obama kongressi andma talle laiemad volitused sõjaks sunniitliku äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) Iraagis ja Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles