Kolonelleitnant: olukord Ukrainas pigem säilib analoogsena

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonelleitnant Eero Rebo.
Kolonelleitnant Eero Rebo. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Kaitseväe peastaabi ülema asetäitja kolonelleitnant Eero Rebo rääkis «Aktuaalse kaamera» stuudios, et ühelt poolt on separatistidel Ukrainas tõenäoliselt probleem rindejoone hoidmisega ja teiselt poolt tahetakse Ukrainale panna lisa sõjalist survet, et demonstreerida, kes on olukorra peremees.

Separatistid tahavad Rebo arvates tulla edasi oma poliitilise agendaga, slle üle, kes tegelikult Ukrainas olukorra peremees on, kolonelleitnanti sõnul lahingud toimuvadki, praegu on Ukrainas toimunud suuremad vaherahurikkumised, vahendas ERR Uudised.

«See on põhimõtteline vaidlus, kes otsustab Ukraina tuleviku üle, sest sõdimine on lihtsalt tööriist, vahend ja lõplikud otsused tehakse poliitiliselt läbirääkimiste laua taga,» lausus Rebo.

Kolonelleitnant Rebo hinnangul suudavad Vene poolt saadetud väed pidada üsna suuri lahinguid ja tekitada Ukrainale probleeme, kuid need ei ole eluohtlikud Ukraina riiklusele. «See number ja suurus, mis on täna üle piiri, ei suuda tekitada Ukrainas praktiliselt väga sügavat läbimurret, ei suuda hõivata väga suuri alasid ja seda hoida,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles