Prantsusmaa võtab terrorirünnakute järel eeslinnade olukorra käsile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse peaminister Manuel Valls.
Prantsuse peaminister Manuel Valls. Foto: SCANPIX

Prantsuse peaminister Manuel Valls on asunud pärast Pariisi terrorirünnakuid, mis tõid esile diskrimineerimise ning sotsiaalsed ja usulised pinged eeslinnades, vähendama ühiskonna lõhestatust.

Valls šokeeris üleeilel prantslasi tõdemusega, et Pariisi rünnakud tõid ilmsiks ühiskonnas valitseva sotsiaalse ja etnilise apartheidi.

«Peame mõtlema kõigile lõhedele ja pingetele, mis on kohunud juba liiga kaua ning millest me liiga vähe räägime: territoriaalsele, sotsiaalsele ja etnilisele apartheidile meie riigis,» ütles valitsusjuht.

Peaminister on kutsunud selle probleemi arutamiseks täna kokku valitsuse erakorralise istungi.

Eeslinnade teema on Prantsuse riigijuhte kimbutanud vähemalt viimased 25 aastat. Kuritegevuse ja narkokaubanduse kolletena tuntud eeslinnad tõusid taas tähelepanu keskpunkti seoses hiljutiste terrorirünnakutega, sest islamiradikaalidest ründajad olid pärit just niisugustest eeslinnadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles