Greenpeace takistas Gröönimaa puurimistöid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stena Don naftapuurtorn
Stena Don naftapuurtorn Foto: SCANPIX

Neli aktivisti ronisid täna naftapuurtorni, et takistada Gröönimaal puurimistöid.

Politsei pressiesindaja Morten Nielseni sõnul ronis neli aktivisti Stena Don naftapuurtorni. Seetõttu peatusid automaatselt puurimistööd. Nielseni sõnul on Greenpeace’i aktivistid endiselt puurtornis ning nad vahistatakse, vahendab Associated Press.

Politsei jälgis aktiviste Taani sõjalaevalt. Taani merevägi teatas, et nemad ei kavatse aktiviste ära ajada, kuna see on Gröönimaa politsei töö.

«Praegu me ootame, et vaadata, mis juhtub Me oleme oma paatidega valmis, kui nad vette peaksid kukkuma,» ütles mereväe pressiesindaja Michael Hjort.

Keskkonnakaitseorganisatsioon Greenpeace on Põhjameres toimuvad puurimistööd hukka mõistnud, kuna aktivistide sõnul kahjustavad need sealset ökosüsteemi.

Greenpeace on rahvusvaheline keskkonnakaitseorganisatsioon, mis loodi algselt USA tuumakatsetuste vastu võitlemiseks. Nüüd tegutsetakse aga mitmete keskkonnaprobleemidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles