Porošenko: vaenlase rünnakute jätkumisel «anname neile vastu hambaid»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed separatistid 22. jaanuaril tankil poseeritud ühispildil Donetski lähistel.
Venemeelsed separatistid 22. jaanuaril tankil poseeritud ühispildil Donetski lähistel. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko lubas seista vastu Venemaa agressioonile ja vaenlaste rünnakute jätkumisel «anda neile vastu hambaid».

«Võtsime kasutusse lisareservid ja kui vaenlane ei taha relvarahu austada, kui vaenlane ei taha tsiviilisikute kannatusi lõpetada ... siis oleme valmis neile vastu hambaid andma,» ütles Porošenko erakorralisel nõupidamisel sõjaväe- ja kaitsepoliitika juhtidega.

Reedel tugevdasid separatistid oma haaret Donetski lennujaama üle, mille terminali olid Ukraina väed sunnitud viimastel päevadel ägenenud rünnakute tõttu separatistidele loovutama.

Kiievi ja separatistide sõnul hukkus neljapäeval Donetski ja Luganski oblastites aset leidnud kokkupõrgetes 10 sõdurit ja umbes 35 tsiviilisikut. Neile lisanduvad veel neljapäeval Donetskis mürsutabamuse saanud trollibussis hukkunud 13 peamiselt kõrges vanuses isikut.

Mässulised võtsid Donetski lennujaama lahingu lõputundidel vangi umbes 20 sõdurit ja uhkustasid nendega linna tänavatel. Vihased kohalikud loopisid käeraudades valitsusväelasi lumekuulide ja klaasikildudega.

Neljapäev oli üha tähtsusetumaks muutuva Minski relvarahuleppe sõlmimisest alates konflikti veriseim.

Kiievi jaoks on Donetski lennujaama kaotamise näol tegemist siiani suurima psühholoogilise tagasilöögiga. Väike kontingent valitsusväelasi pidas nüüdseks peaaegu hävinud hoone territooriumil vastu 242 päeva. Lennujaamal on mõlema poole jaoks suur sümboolne tähendus ning sealsed lahingud on olnud konflikti ühed raevukamad.

Moskva ja Kiiev vahetasid neljapäeval teravusi ning osapooled süüdistasid teineteist rünnakus trollibussile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles