Kerry kutsus Venemaad lõpetama Ukraina separatistide toetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry
USA välisminister John Kerry Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry kutsus laupäeval Ukraina relvakonflikti teravnemise taustal Venemaad «viivitamatult» lõpetama separatistide toetamist.

«Kutsume Venemaad viivitamatult lõpetama separatistide toetamist, sulgema rahvusvahelise piiri Ukrainaga, tõmbama välja kõik relvad, võitlejad ja peatama rahalise toetuse andmise,» ütles Kerry visiidil Zürichis, mõistes ühtlasi hukka «kohutava» rünnaku Mariupolile.

Ukraina sadamalinnas Mariupolis sai laupäeval raketirünnakutes surma vähemalt 30 ja viga 97 inimest. OSCE hinnangul tulistati raketid separatistide kontrollitavatelt aladelt.

Mariupol on endiselt Ukraina sõjaväe kontrolli all.

Ukrainas on viimastel päevadel konflikt oluliselt teravnenud, separatistid on teatanud pealetungi alustamisest piki rindejoont Ukraina Donetski ja Luganski oblastites.

Sõjategevus hoogustus eelmise nädala keskpaigas, mil nurjusid rahvusvahelised katsed korraldada Ukraina konflikti üle Ukraina, Venemaa, Prantsusmaa ja Saksamaa liidrite läbirääkimisedKasahstanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles