Porošenko lühendab Saudi Araabia visiiti ja naaseb kodumaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko koos Saudi printsiga
Ukraina president Petro Porošenko koos Saudi printsiga Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko teatas laupäeval, et lühendab riigi idaosas relvakonflikti ägenemise tõttu Saudi Araabia visiiti ja naaseb kodumaale juhatama riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu istungit.

Pühapäevaks kokku kutsutud nõukogu istungil arutatakse raketirünnakuid Mariupolile, mis algasid ööl vastu laupäeva ja on surmanud 30 ja vigastanud üle 90 inimese.

«Ukrainat toetav rahvusvaheline koalitsioon peab resoluutselt vastama terroristide kuritegudele ja suurendama igal võimalikul kujul survet neile, kes terroriste mahitavad ja annavad neile ulatuslikku toetust. Rääkisin täna sellest Ar-Riyad'is ja arutasin teemat telefonitsi maailma juhtriikidega liidritega. Nüüd naasen kiirkorras Ukrainasse juhatama riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu kohtumist eesmärgiga koordineerida otsustavalt tegevust seoses selle kohutava kuriteoga,» ütles Porošenko avalduses.

Ukraina riigipea sõnul tuleb isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigid kuulutada terrorirühmitusteks.

«Me oleme rahu poolt, kuid võtame ka vastu vaenlase väljakutse. Me kaitseme oma isamaad nii nagu seda teevad tõelised patrioodid -- kuni täieliku võiduni,» sõnas riigipea.

Ukraina sadamalinnas Mariupolis sai laupäeval raketirünnakutes surma vähemalt 30 ja viga 97 inimest. OSCE hinnangul tulistati raketid separatistide kontrollitavatelt aladelt.

Mariupol on endiselt Ukraina sõjaväe kontrolli all.

Ukrainas on viimastel päevadel konflikt oluliselt teravnenud, separatistid on teatanud pealetungi alustamisest piki rindejoont Ukraina Donetski ja Luganski oblastites.

Sõjategevus hoogustus eelmise nädala keskpaigas, mil nurjusid rahvusvahelised katsed korraldada Ukraina konflikti üle Ukraina, Venemaa, Prantsusmaa ja Saksamaa liidrite läbirääkimised Kasahstanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles