President Ilves: loobugem illusioonidest

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Sander Ilvest

«Venemaa toetatud separatistide terrorirünnak Mariupolis, kui laupäeva hommikul hukkusid rakettide läbi kümned tsiviilelanikud ja veel rohkem sai haavata, on alatu ja jõhker kuritegu,» ütles president Toomas Hendrik Ilves, avaldades kaastunnet surmasaanute lähedastele ja lootes haavatute kiiret paranemist.

«Demokraatlik maailm seisab silmitsi häbiväärse kurjuse ja vägivallaga: separatistid ründavad Ukraina linnu ÜRO julgeolekunõukogu alalise liikme toel,» tõdes Eesti riigipea. Ta kutsus veelkord Venemaad loobuma separatistide toetamisest ning kasutama kogu oma mõju, et Kagu-Ukrainas peatuks vägivald, purustused ja tuhandete inimeste kannatused.

«Esmaspäevaks kavandatav Euroopa Liidu välisministrite erakorraline kohtumine peab kinnitama meie ühtsust ja otsusekindlust agressori ja tema toetajate ohjeldamisel, mis peab tähendama ka viisakeelu nimekirja laiendamist ja uute majandussanktsioonide kaalumist,» rõhutas president Ilves.

«Loobugem illusioonidest – me ju näeme, kuidas tahetakse hävitada ühe Euroopa riigi territoriaalset terviklikkust. Iga uus separatistide rünnak ainult kinnitab nende soovimatust hoida vaherahu või olukorda rahumeelselt lahendada, sest nende ja nende toetajate eesmärk on sõjategevuse laiendamine, järjest uute kannatuste tekitamine,» ütles Eesti riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles