Riigikaitsenõukogu: Ukraina peab ühinema Vene-vastaste sanktsioonidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rublad.
Vene rublad. Foto: SCANPIX

Ukraina peab ühinema rahvusvaheliste Venemaa-vastaste sanktsioonidega ning neid tuleb veelgi laiendada, ütles Ukraina riiklik julgeoleku- ja kaitsenõukogu pühapäeval.

«Selleks et tugevdada survet Venemaale, võttis riiklik julgeoleku- ja kaitsenõukogu vastu resolutsiooni, milles nõutakse, et Euroopa Liidu, Šveitsi, USA ja G7 rakendatud sanktsioonid Venemaale muutuksid kohustuslikuks ka Ukrainas ning et neid laiendataks,» ütles nõukogu pressiteenistus pärast pühapäevast istungit.

«Riiklik julgeoleku- ja kaitsenõukogu tegi valitsusele ülesandeks alustada ettevalmistusi, et esitada Haagi tribunali hagid, mis puudutavad inimsusvastaseid kuritegusid, mille terroristid on ajavahemikus 2014—2015 Ukraina kodanike suhtes toime pannud, samuti Donetski ja Luganski rahvavabariigi kuulutamist terroriorganisatsioonideks,» ütles nõukogu oma veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles