IS kinnitas jaapanlasest pantvangi Haruna Yukawa hukkamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitleja koos kahe jaapanlasest pantvangiga, Kenji Goto Jogo ja Haruna Yukawa (paremal)
Islamiriigi võitleja koos kahe jaapanlasest pantvangiga, Kenji Goto Jogo ja Haruna Yukawa (paremal) Foto: SCANPIX

Sunniidi äärmusrühmitus Islamiriik kinnitas pühapäeval jaapanlasest pantvangi Haruna Yukawa hukkamist.

«Islamiriik viis täide oma ähvarduse... ta hukkas jaapanlasest pantvangi Haruna Yukawa pärast [lunaraha saamiseks] esitatud tähtaja möödumist,» ütles IS raadiojaama Al-Bayan vahendusel.

«Teine pantvang [Kenji Goto] kutsub oma sugulasi avaldama [Jaapani] valitsusele survet meie õe Sajida al-Rishawi vabastamiseks, keda hoitakse kinni Jordaania vanglates, vastutasuks tema vabastamise eest,» öeldi teates.

Rishawi on iraaklannast enesetapupommar, kes ootab Jordaanias hukkamist seoses Ammanis 2005. aasta 9. novembril aset leidnud kolmikrünnakuga hotellidele, milles hukkus 60 inimest.

Tema nimi kerkis esile laupäeval, mil Islamivabariik edastas video, milles Goto hoiab käes fotot oma kaasmaalase Yukawa surnukehast.

Video avaldati koos helisalvestisega, milles mees, kes väidab end olevat Goto, süüdistab Jaapani peaministrit Shinzo Abet oma kaasmaalase surma eest, kuna ta ei maksnud IS-i seatud tähtajaks 200 miljoni dollari suurust lunaraha.

Pühasõdalased esitasid teisipäeval Jaapani valitsusele 72-tunnise ultimaatumi kodanike vabastamise eest esitatud nõudmiste täitmiseks. Tähtaeg sai ümber reede hommikul.

Helisalvestises edastas mees uue nõudmise Rishawi vabastamiseks, öeldes, et islamistid ei nõua enam raha tema elu säästmise eest, kuid tahavad «oma õe» vabaks laskmist.

«See on lihtne. Teie annate neile Sajida ja mind vabastatakse,» ütles hääl.

Jaapani peaminister Shinzo Abe mõistis Yukawa tapmise hukka ning nõudis, et IS vabastaks otsekohe Goto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles