Ukrainas on ametist vabastatud 374 end kompromiteerinud ametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp ja uus soomusauto Mahno, mis on varustatud Kiborgiga (ultramoodne kaugjuhtimisega lahingumoodul), on osa reaalsest sõjategevusest.
Ukraina lipp ja uus soomusauto Mahno, mis on varustatud Kiborgiga (ultramoodne kaugjuhtimisega lahingumoodul), on osa reaalsest sõjategevusest. Foto: SCANPIX

Ukrainas on saja päeva jooksul pärast lustratsiooniseaduse jõustumist ametist vabastatud ligi 400 ametnikku, ütles valitsuskomitee esindaja Oleksandra Drik.

«Seadus puudutas 374 inimest, kes ei lahkunud töölt omal soovil,» ütles Drik reedel.

Puhastusseaduse kohaselt inimest ei vallandata, kuid neil keelatakse riigiametis töötamine.

Driki sõnul on hulk inimesi üritanud seadusest mööda hiilida, hankides endale sõjategevuses osaleja staatuse.

«Meile laekunud info kohaselt on palju isikuid, kes sõjategevuses tegelikult ei osale, kuid on hankinud endale vastava staatuse, mis nad lustratsioonist vabastab. Sõjategevuses osaleja staatus on hetkel ainus, mis võib anda ametiisikule puhastusest immuniteedi,» ütles komitee esindaja.

Ukraina parlament võttis 16. septembril vastu lustratsiooniseaduse, mis sätestab riigiametnike tegevuse uurimise alused eesmärgiga «taastada usaldus võimude suhtes ning luua uut Euroopa standarditele vastavat ametkondade süsteemi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles