Putin: Ukraina sõjavägi on NATO võõrleegion

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sevastopolis (Krimmi poolsaar) asuvale kortermajale joonistatud grafiti, kus on nii Vene lipp kui president Vladimir Putin.
Sevastopolis (Krimmi poolsaar) asuvale kortermajale joonistatud grafiti, kus on nii Vene lipp kui president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini sõnul on Ukraina relvajõud NATO võõrleegion, mille sihiks on Venemaa ohjeldamine.

«Me räägime sageli: Ukraina armee, Ukraina armee. Aga kes seal tegelikult sõdib? Seal on tõepoolest osaliselt relvajõudude ametlikud üksused, kuid märkimisväärsel määral on need nõndanimetatud vabatahtlikud natsionalistlikud pataljonid,» ütles Putin esmaspäeval Peterburi Gornõi ülikooli tudengitega kohtudes.

«Sisuliselt ei ole see enam armee, see on võõrleegion, antud juhul NATO võõrleegion, mille sihiks ei ole mõistagi Ukraina rahvuslikud huvid. Seal on hoopis teised eesmärgid, mis on seotud geopoliitilise sihiga ohjeldada Venemaad ja see ei ole absoluutselt kooskõlas Ukraina rahva rahvuslike huvidega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles