Aserbaidžaani ja Armeenia sõdurite vahel puhkes tulevahetus

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia sõdur sihtimas aserite positsioone Mägi-Karabahhi sõja ajal.
Armeenia sõdur sihtimas aserite positsioone Mägi-Karabahhi sõja ajal. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaanist sõjaga lahku löönud Artsahhi ehk endise Mägi-Karabahhi territooriumi lähistel sai tulevahetuses surma mitu sõdurit.

Aserbaidžaani kaitseministeeriumi kinnitusel sai Armeenia sõdurite alustatud rünnakus surma kolm armeenlast ja kaks aserit, vahendas BBC.

Armeenia võimude väitel sai tulevahetuses haavata vaid üks armeenlane, kuid mitu Aserbaidžaani sõdurit sai surma või viga.

Vaidlusalune Mägi-Karabahh on piirkond, mille üle pidasid Armeenia ja Aserbaidžaan üle-eelmise aastakümne alguses sõja, milles hukkus kuni 30 000 inimest. Artsahhi iseseisvust pole tunnustanud ükski riik, kaasa arvatud Armeenia, mille kontrolli alla piirkond pärast sõda läks.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) poolt 1992. aastal loodud Minski grupi eesmärgiks on otsida rahumeelset lahendust Mägi-Karabahhi konfliktile.

Mägi-Karabahhi piiril toimuvad regulaarsed tulevahetused on osa Kaukaasia külmutatud konfliktidest, mis kerkisid teravalt päevakorrale 2008. aasta augustikuise Gruusia ja Venemaa sõja tõttu, mis kasvatas piirkonnas veelgi pingeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles