Euroopa Liit võib laiendada musta nimekirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähedased jätsid eile Mariupoli kalmistul hüvasti laupäevases rünnakus hukkunutega.
Lähedased jätsid eile Mariupoli kalmistul hüvasti laupäevases rünnakus hukkunutega. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välisministrid arutavad homsel erakorralisel kohtumisel Venemaa-vastaste sanktsioonide laiendamist.

Kuigi ametlikult pole ELi välisteenistus kommenteerinud, milliseid uusi sanktsioone võiks Venemaa suhtes rakendada, kaalutakse välisteenistuse allikate sõnul uute isikute lisamist musta nimekirja, samuti võidakse isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigid kanda terroristlike organisatsioonide nimekirja.

Selleks et kehtestada Venemaale uusi sanktsioone, peavad ELi välisministrid esmalt tegema Euroopa Komisjonile ettepaneku need välja töötada. Seejärel peavad ettepanekud heaks kiitma ühenduse liidrid, kes kohtuvad kõige varem veebruaris.

«Ilmselt näeme, et Euroopa Komisjonile esitatakse taotlus lisada rohkem isikuid nimekirja ning hinnata uute asjakohaste meetmete võimalikkust,» ütles anonüümne ELi allikas täna uudisteagentuurile AFP. Teine ELi allikas lisas, et pole selge, kas nimekirja lisatakse ainult nn separatiste või ka Venemaa esindajaid. Majandussanktsioonide laiendamist peetakse aga vähetõenäoliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles