Prantsusmaa sõnum potentsiaalsetele islamistidele – te surete üksi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

«Te avastate maalt põrgu ja te surete üksinda» - sellise sotsiaalmeedias levitatava sõnumiga püüab Prantsusmaa ära hoida uute islamiäärmuslaste värbamist.

Võimud on loonud veebilehe www.stop-djihadisme.gouv.fr, kus selgitatakse islamivõitlejaid värbavate isikute võtteid ja käekirja. «Nad ütlevad teile: «Ühinege meiega ja aidake süüria lapsi.» Tegelikkuses saab teist kaasosaline tsiviilisikute tapmises,» hoiatatakse portaalis.    

«Nad ütlevad teile: «Looge pere ühe meie kangelasega.» Tegelikkuses kasvatate oma lapsi sõjas ja terroris,» lisatakse naistele suunatud hoiatuses.

Taolisi hoiatusi võib veebilehelt leida veelgi ning sel moel püütakse ära hoida uute islamivõitlejate värbamist. Kokku on valitsus lubanud võitluseks ekstremismiga luua ka 2680 uut töökohta ja eraldada selleks 425 miljonit eurot.

Võimude andmetel on umbes 1400 Prantsusmaal elavat inimest ühinenud Süürias ja Iraagis islamivõitlejatega või soovib seda teha. Detsembris teatasid võimud, et on purustanud kümmekond võrgustikku, mis saatsid inimesi Iraaki ja Süüriasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles