Ukraina tudengid Moskva üliõpilastele: infoeesriie tuleb eest ära tõsta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski majandus- ja kaubanduskõrgkooli õppetööd häirib sõjategevus Donbassis.
Donetski majandus- ja kaubanduskõrgkooli õppetööd häirib sõjategevus Donbassis. Foto: SCANPIX

Infosõja ajal on väga keeruline saada objektiivset teavet Ida-Ukrainas toimuvast. Paljud ei usu mitte kedagi ja samas on inimesi, kes usuvad ühte kindlat infoallikat.

Hiljuti riputati internetti video, kus Kiievi kõrgkoolide tudengid pöördusid Moskva ülikoolide üliõpilaste poole. Näiteks lennunduskõrgkooli tudengid pöördusid Moskva riikliku tsiviillennunduse tehnikaülikooli õppurite poole. Aktivistide sõnul tuleb infoeesriie üles tõsta.   

Kiievi polütehnilise instituudi kollektiiv pöördus Moskva riikliku ülikooli poole. Kahe rahva vahel liiguvad muinasjutud fašistidest, ukrainlastest natsionalistidest, Paremsektorist – tegelikkuses on see kõik infomüra.

Tarass Ševtšenko nimelise Kiievi riikliku ülikooli kutsusid kõiki Mihhail Lomonossovi nimelise Moskva riikliku ülikooli tudengeid üles olema oma rahva parimaiks esindajateks, kes on puutumatud poliitilisest mängust.   

Ukraina riikliku majandusülikooli üliõpilasparlament pöördus Moskva rahandus- ja tööstuskõrgkooli Sinergia tudengite poole.

Üliõpilased kutsusid üles kontrollima teavet, rohkem lugema ja mitte uskuma paljut, mida kirjutatakse Ukraina ja Venemaa kohta. «Me tahame pidada teiega lahingut teadusolümpiaadidel ja olümpiamängudel, aga mitte Donbassis,» ütlesid videopöördumise lõpus Kiievi kõrgkoolide üliõpilased.

MIGnews.com.ua andmetel toetavad ühtset Ukraina riiki ka Luganski üliõpilased.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles