Putin: Venemaa on huvitatud võrdsest partnerlusest teiste riikidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Vladimir Putin kirjutas pärast iga-aastast kohtumist regionaaljuhtidega külalisteraamatusse.
President Vladimir Putin kirjutas pärast iga-aastast kohtumist regionaaljuhtidega külalisteraamatusse. Foto: SCANPIX

Venemaa on avatud võrdväärseteks suheteks kõigi oma välispartneritega, ütles president Vladimir Putin neljapäeval.

«Venemaa on valinud avatuse kõigile partneritele kogu maailmas, kes on valmis tegema meiega koostööd võrdsel ja vastastikku kasulikul alusel,» ütles president regioonide kõrgete ametnikega kohtudes.

Putini sõnul esitas ta ühtse tegevuskava kõnes föderaalkogule ja loodetavasti on regioonidel plaanid selle eesmärkide täitmiseks juba valmis.

Mais välja antud presidendidekreetide sätete täitmist jätkatakse välistest ja riigi sees aset leidnud muutustest hoolimata. «Uued väljakutsed ei tühista meie kohustusi kodanike ees. Me töötame nende heaks,» rõhutas ta.

«Midagi ootamatut ei ole juhtunud. Kriis oli ennustatav ja olukorra stabiliseerimiseks on sel aastal rakendatud vajalikud meetmed.»

Putini sõnul on valitsuse prioriteediks kindlustada stabiilne majandusareng ja sotsiaalne stabiilsus.

«Erilist tähelepanu pööratakse olukorrale toiduainete ja esmatarbekaupade turul. Ma palun teil olukorda jälgida, et õigeaegselt meetmeid rakendada,» ütles ta ja tõdes, et hinnad tõusevad.

Putin tuletas regioonijuhtidele meelde, et valitsus on eraldanud raha importravimite hinnatõusu korvamiseks. «Iga regioon peab koostama samuti kiiresti tegevuskava majandus- ja sotsiaalsfääris.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles