Ukraina separatistide esindaja sõnul on Minski kõnelused tühistatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Pušilin
Deniss Pušilin Foto: SCANPIX

Uus kõnelustevoor Ukraina valitsuse ja venemeelsete mässuliste vahel tühistati reedel, sest valitsuse esindajad ei ilmunud kohale, ütles separatistide esindaja.

«Valgevene välisministeerium kinnitas täna, et Kiievi esindajad ei tule, läbirääkimised on tühistatud,» lausus separatistide saadik Deniss Pušilin ajakirjanikele Minskis.

«Me lahkume täna Minskist.»

Valgevene välisministeeriumi kõneisik Dmitri Mirontšik eitas samas, nagu oleks ministeerium kõneluste ärajäämise kohta mingi avalduse teinud.

Ukraina välisministeerium teatas varem, et kontaktgrupi kohtumine Ukraina kriisi lahendamiseks Minskis leiab aset kas reedel või laupäeval.

«Tõepoolest on olemas kokkulepe kohtumisest täna või homme,» ütles asevälisminister Olena Zerkal.

Kiiev on nõudnud otsekõnelusi Ukraina kahe mässulise piirkonna isehakanud liidritega Venemaa suursaadiku ja Euroopa ja Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni esindaja juuresolekul.

Aseministri sõnul kooskõlastatakse praegu dokumenti, mille põhielemendiks on Minski lepete täitmine, muu hulgas rasketehnika ja relvastuse tagasitõmbamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles