Saksamaal alustati robotautode liikluseeskirjade koostamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirtee Saksamaal
Kiirtee Saksamaal Foto: SCANPIX

Paari aasta pärast peaks Saksamaa teedel vurama tavaliste autode kõrval ka niinimetatud robotautod.

Saksamaa võimud on hakanud koostama liikluseeskirju, mis reguleerivad arvuti poolt juhitavate masinate liiklemist, vahendab YLE väljaannet Welt am Sonntag.

Saksamaa transpordiministri Alexander Dobrindti sõnul tutvustatakse uute liiklusreeglite esmast varinati sel sügisel riigi suurimal automessil.

Saksamaa seniste liiklusreeglite kohaselt ei ole «isejuhtivad» autod lubatud, vaid alati peab olema roolis inimene, kes sõitu kontrollib.

Arvuti juhitavate autode jõudmine maanteedele nõuab veel mitmete probleemide lahendamist. Ei ole veel selge, kes vastutab kui arvutivea tõttu tekib liiklusõnnetus.

Seda ja veel paljusid robotautoga seotud probleeme ning kitsaskohti arutab ümarlaud, kuhu kuuluvad poliitikud, teadlased ja autotööstuse esindajad.

Minister Dobrindt teatas, et isesõitvate masinate katseteeks on valitud kiirtee A9, mis kulgeb Münchenist Nürnbergi ning sealt edasi Lepizigi kaudu Berliini.

Saksa autotootjate arvates saaks robotautod kasutusele võtta alates 2020. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles