Igor Taro Ukraina päevik: 1.02

Igor Taro
, ajakirjanik (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: mediarnbo.org

Debaltseve platsdarm ja seda varustav maantee on tänase seisuga Ukraina kontrolli all. Ägedad lahingud jätkuvad ümber Debaltseve siiski kõigist suundadest ja tundub, et vene üksuste kõik reservid on suunatud sellele rindelõigule.

Vuhlehirsk/Uglegorsk – enamik asulast venelaste käes, ukrainlaste positsioonid võivad olla linna servas ja kohati ka selle piires. Samas suudavad nad ilmselt ka mingi osa sellest asulast hoida tulekontrolli all.

Viimati oli raskuspunkt Luganske kandis. Mitte segi ajada Luganski linnaga. Lugansk on suur linna põhjarindel, aga Luganske on asula M03 maantee serval circa 20 km Artemivski poole. Vene üksused on proovinud ka sealtkandist Svitlodarski veehoidla ümbert tulla. Hetkel tulemusteta.

Lõunast Nikišinos on venelased jõudnud küla teise serva. Mujal pole edenenud. Faštšivka suunast on venelaste kolonni lahingformatsiooni sissevõtmisel tabanud ukrainlaste tulelöök. Tšornuhhine idast jätkuvalt ukraina armee käes, samuti Troitske. Venelased üritavad ka Popasnat põhjas kõvasti Gradidega üle külvata. Debaltseve ise saab väga palju suurtükituld, kuigi seal sees Ukraina vägesid pole – positsioonid on ümberkaudsetes asulates.

Ilmselt proovisid venelased seda Debaltseve piiramisrõngast korraldada Minski läbirääkimiste vooruks. Ei tulnud välja. Mindi pahuralt laiali. Ukraina ei nõustunud relvarahu punkte muutma, mis käsitleb vägede eraldusjoone kulgemist.

Mujal midagi väga märkimisväärset ei sündinud. Mingi väike pealetung Krõmske peale. Tuletegevus Štšastja piirkonnas ja veidi Donetski ümbruses. Mariupolis samuti tulekontaktid, aga mitte laiaulatuslikke liikumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles