Merkel survestab Orbánit seoses Ukraina ja rassismiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel koos Ungari peaministri Viktor Orbániga täna Budapestis.
Saksa kantsler Angela Merkel koos Ungari peaministri Viktor Orbániga täna Budapestis. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel saabus Budapesti, kus temalt oodatakse peaminister Viktor Orbáni survestamist seoses viimase tihedate sidemetega Venemaaga ning Ungari rassismiprobleemidega.

Merkeli esimene visiit Ungarisse pärast Orbáni võimuletulekut 2010. aastal leiab aset kaks nädalat enne Vene presidendi Vladimir Putini Budapesti-visiiti 17. veebruaril.

Lääs tunneb muret Ungari peaministri reformipoliitika pärast, mis kriitikute sõnul õõnestab demokraatiat, lisaks nähakse Orbánis üht Putini lähemat liitlast Euroopa Liidus.

Ungari on seni toetanud EL-i Moskva-vastaseid sanktsioone, kuid Orbán ütles eelmisel aastal, et Venemaaga kaubandussuhteid kahjustades on blokk «endale ise jalga tulistanud».

Saksamaa on Ungari suurim kaubanduspartner, riigis tegutseb 6000 Saksa firmat, mis annavad tööd umbes 300 000 inimesele.

Eile osales umbes 4000 inimest Budapestis Orbáni-vastasel meeleavaldusel, kutsudes Merkelit survestama valitsusjuhti seoses tema suhetega Kremliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles